ΕΥΧΗ

Ό,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι και η Ελλάδα για την οικουμένη. Βόλφγκανγκ Γκαίτε (Γερμανός ποιητής και φιλόσοφος 1749-1832)

14 Ιουλίου, 2012

Σειρά Συνταγές της μαμάς: Μουσακάς Από τη Νότα Κυμοθόη 2012

                                                           φωτογραφία:  by N. Kimothoi
Νότα Κυμοθόη 
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ 
Σειρά Συνταγές της μαμάς: 
*Μουσακάς Από τη Νότα Κυμοθόη 2012


Υλικά:
7 στρόγγυλες και μεγάλες μελιτζάνες
5 μεγάλες πατάτες
5 μέτρια κολοκύθια
1/2 του κιλού κιμάς χοιρινός
1/2 του κιλού κιμάς μόσχου
2 μεγάλα κρεμμύδια
5 ώριμες μεγάλες ντομάτες
1 ματσάκι μαϊντανός
1/2 ματσ. δυόσμος και λίγο βασιλικό
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
1 λίτρο φρέσκο γάλα
5 κουταλιές αλεύρι 
5 κουταλιές βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 αυγά
πιπέρι, αλάτι, πάπρικα

Εκτέλεση:


Κόβουμε στρογγυλές φέτες τα λαχανικά και τα τηγανίζουμε ελαφρά.
Σε χωριστό σκεύος ετοιμάζουμε τον κιμά, με το κρεμμύδι,την ντομάτα
και τα μυρωδικά χόρτα.
Στρώνουμε σ΄ένα ταψί κάτω-κάτω τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια
κρατώντας λίγες μελιτζάνες και κολοκύθια. Αλατοπιπερώνουμε.
Στρώνουμε μια στρώση κιμά και προσθέτουμε μελιτζάνες και κολοκύθια
και τον άλλο κιμά.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ:
Σε μια κατσαρόλα ή ανοιχτό βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι
και στη συνέχεια αφού κάψει το αλεύρι κι ανακατεύουμε καλά για να μην έχει
σβόλους και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε την μπεσαμέλ στο ταψί.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το τυρί και ρίχνουμε πάνω 
από τη μπεσαμέλ.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45-50'.


Σερβίρουμε ζεστό με σαλάτα αγγουριού πασπαλισμένη με σουσάμι ή ταχίνι
και με κόκκινο ή ροζέ κρασί.
Καλή όρεξη:))
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

Δεν υπάρχουν σχόλια: